
Näytönsuojat ovat yksi suosituimmista matkapuhelinlisävarusteista, joita ihmiset ostavat suojatakseen laitteitaan valitettavilta tapahtumilta, jotka voivat johtaa myös näytön halkeamiseen. Vaikka näytön vaihto- ja korjauspalveluita on saatavilla (voit luottaa korkeasti päteviin ammattilaisiimme puhelimen korjaustarpeissa!), näytönsuoja säästää aikaa sekä rahaa.
Oikean tyyppisen näytönsuojan löytäminen iPhonelle tai Samsung-älypuhelimelle on sama asia kuin tiukasti istuvan puhelimen suojakuoren tai kotelon löytäminen. Matkapuhelimen näytönsuojat voivat tehdä muutakin kuin suojata puhelimesi näyttöä vaurioilta.
Tässä blogikirjoituksessa autamme sinua oppimaan lisää näytönsuojaimista ja selvittämään, minkä tyyppiseen näytönsuojaan kannattaakaan sijoittaa.
Mistä näytönsuojaimet on oikein tehty?
Yleisesti ottaen näytönsuojat ovat joko muovia tai lasia. Muoviset näytönsuojat valmistetaan yleensä polyeteenitereftalaatista (PET) tai termoplastisesta polyuretaanista (TPU) ja ovat ohuemmalla puolella. Toisaalta lasisuojat, jotka usein tunnetaan karkaistuina panssarilaseina ovat suhteellisen enemmän paksumpia ja niiden hinta on yleensä korkeampi kuin muovisissa suojissa.
Mitä eroa on lasi- ja muovinäytönsuojainten välillä?

Vaikka sekä lasi että muovi pyrkivät minimoimaan matkapuhelimesi näytön vaurioitumisen putoamis- tai iskuvaurioista, ne molemmat tarjoavat joitain omia erillisiä ominaisuuksia.
Ilmeinen ero muovi- ja lasilajikkeen välillä on paksuus, jonka ne lisäävät älypuhelimesi näyttöön. Muoviset näytönsuojat ovat paksuudeltaan noin 0,1 mm, kun taas lasisuojat voivat olla 0,3–0,5 mm paksuja.
Suojausominaisuuksiltaan karkaistut panssarilasit ovat parempi valinta kuin ohuet muovisuojat. Kuitenkin, jos on valittava matkapuhelimesi näytölle muovinen suoja, termoplastinen polyuretaanisuoja (TPU) tarjoaa paremman suojan kuin polyeteenitereftalaatista (PET) valmistetut näytönsuojat.
Mikäli ulkonäkö otetaan huomioon, karkaistu panssarilasi on kaunista. Ne näyttävät silmänkarkkimaisilta puhelimen näytöllä ja ovat yleensä öljyn suhteen hylkiviä ja naarmuuntumattomia. Muoviset näytönsuojat eivät välttämättä näytä miellyttävältä ja ovat suhteellisen vaikeita puhdistaa, toisin kuin lasiset.
Lasiset panssarilasit ovat hinnaltaan kalliimpia. Toisaalta polyeteenitereftalaatti (PET) -suojat ovat halvempia kuin termoplastiset polyuretaani (TPU) -näytönsuojat.
Mitä muita älypuhelimen näytönsuojatyyppejä on?
Lasin ja muovin lisäksi löydät matkapuhelimen näytönsuojat, jotka on valmistettu eri materiaaleista tai materiaalien yhdistelmästä.
Monikerroksiset näytönsuojat
Monikerroksiset näytönsuojat, kuten nimestä voi päätellä, tulevat eri suojakerroksilla, joihin voi kuulua oleofobinen nanopinnoite, särkymisenestokalvo ja läpäisevä silikonipinnoite karkaistun panssarilasin päällä.
Nämä näytönsuojat ovat kestävämpiä kuin tavalliset puhelimen näytönsuojat ja kestävät huomattavasti iskuja.
Keraaminen näytönsuoja

Epäorgaaninen keraaminen kalvo tarjoaa paremman kestävyyden korkeammalla hinnalla kuin karkaistut panssarilasit. Tämän tyyppinen näytönsuoja on valmistettu alumiinioksidista, zirkoniumoksidista ja titaanista, ja se tarjoaa korkean lämpötilan kestävyyden, korroosionkestävyyden, korkean mekaanisen lujuuden ja vahvan antimikrobisen kyvyn.
Hydrogeelinen näytönsuoja
Hydrogeelisuojat on yleensä valmistettu termoplastisesta polyuretaanista (TPU) ja niissä on kumimainen tuntuma. Nämä ovat yleensä kestävämpiä kuin PET-näytönsuojat ja voivat parantaa pieniä naarmuja itsestään. Näissä suojissa käytetty aqua shield -tekniikka tekee niistä pölyä ja likaa kestäviä.
Nestemäinen lasinen näytönsuoja
Nestemäiset näytönsuojat, toisin kuin muut mainitut puhelimen näytönsuojat, ovat nestettä, jota pyyhit älypuhelimen näytön päälle tai suihkutat päälle. Nämä näytönsuojat on valmistettu silikonidioksidista. Vaikka tätä näytönsuojaa mainostetaan taikaratkaisuna älypuhelinten näytöille, se ei täytä perinteisten näytön suojaukseen käytettyjen materiaalien asettamia standardeja.
Vaikka näitä on helppo levittää ja ne tarjoavat yleensä oleofobista pinnoitetta ja antibakteerisia ominaisuuksia, ne voivat myös mitätöidä älypuhelimen mukana tulevan takuun. Ne eivät myöskään täytä rikkoutuneiden näyttöjen halkeamia, kuten jotkut mainostavat. Emme suosittele tätä tuotetta, jos etsit vakavaa näytön suojausta.
Näytönsuojainten lisäominaisuudet
Sen lisäksi, että näytönsuojat suojaavat näyttöäsi naarmuja ja iskuja vastaan, ne voivat myös tarjota entistä enemmän ominaisuuksia.
Mattaiset näytönsuojat
Mattasuojat vähentävät häikäisyä tehden niistä loistavan valinnan niille, jotka käyttävät älypuhelintaan kirkkaassa ympäristössä. Näillä on taipumus hajauttaa näytön värejä ja myös hieman desaturoida värejä. Muutos on kuitenkin mitätön.
Tämäntyyppiset näytönsuojat ovat luonnostaan sormenjäljenkestäviä, koska niiden pinta on hieman karkea. Näitä on saatavana lasi-, muovi- ja hydrogeelisuojakalvoina.
Yksityiset näytönsuojat

Tämän tyyppiset näytönsuojat tekevät näytöstä näkyvän vain tietystä kulmasta. Nämä ovat loistava valinta niille, jotka työskentelevät yksityisten ja luottamuksellisten materiaalien parissa älypuhelimillaan. Nämä voivat kuitenkin olla hankalia päivittäisessä käytössä.
Koska näyttö tulee näkyviin tietyssä kulmassa, sen löytäminen ja mukava käyttö voi olla ongelmallista. Sillä on myös taipumus lisätä hieman kontrastia näytön väreihin. Se on enimmäkseen valmistettu lasista ja voi houkutella helposti sormenjälkiä ja tahroja.
Sinistä valoa suodattavat näytönsuojat
Älypuhelimesi tai kannettavien tietokoneiden elektroniset näytöt säteilevät sinistä valoa, joka voi häiritä vuorokausisykliä etenkin yöllä käytettäessä. Sinistä valoa estävä puhelimen näytönsuoja vähentää tätä ja tarjoaa 100 % UV-valon eston.
Kuitenkin monissa puhelimissa nykyään on jo silmien mukavuus tai vastaavat vaihtoehdot sinisen valon päästöjen hallitsemiseksi. Lisäksi tällaisissa näytönsuojatyypeissä on kellertävä sävy, joka vaikuttaa näytön väreihin normaaleissa valaistusolosuhteissa.
Peilinen näytönsuoja
Tämäntyyppiset karkaistut panssarilasit lisäävät esteettistä arvoa älypuhelimesi näytölle peilimäisellä viimeistelyllään. Löydät myös peilin näytönsuojia eri väreissä. Nämä voivat myös tarjota yksityisyyden suojan, kuten yksityisyyden näytönsuojat. Lisäksi ne voivat estää UV-valon ja sinisen valon näytöltäsi.
Niiden sävy voi kuitenkin vaikuttaa väreihin. Nämä eivät välttämättä myöskään tarjoa häikäisyä estäviä ominaisuuksia, ja jos oleofobista pinnoitetta ei ole, ne ovat alttiita tahroille ja sormenjäljille.
Usein kysyttyjä kysymyksiä matkapuhelimenten näytönsuojista
Tässä osiossa vastaamme joihinkin usein haettuihin näytönsuojaa koskeviin kysymyksiin.
Paljonko näytönsuoja maksaa?
Näytönsuojat voivat maksaa 3 -15 euron välillä riippuen tyypistä ja merkistä.
Kuinka laittaa näytönsuoja iPhoneen?

Jopa parhaan iPhonen näytönsuojan väärä käyttö voi saada sen näyttämään huonolta. Erityyppisten näytönsuojainten hakuprosessi voi vaihdella. Muista siis lukea pakkauksen asennusohjeet ennen näytönsuojan kiinnittämistä.
Seuraavassa on kuitenkin joitain yleisiä vaiheita, jotka on noudatettava ennen näytönsuojan kiinnittämistä mihin tahansa älypuhelimen näyttöön;
- Muista poistaa suojakalvo, joka voi olla valmiiksi kiinnitetty älypuhelimen näytölle.
- Käytä märkäpyyhkettä ja puhdista pinta pölyhiukkasista, liasta, tahroista ja sormenjäljistä.
- Pyyhi kuivaksi kuivalla pyyhkeellä kosteuden imemiseksi, koska kosteus voi vaikuttaa näytön suojuksen liimaan.
Karkaistu panssarilasi
- Aseta laitteesi sovelluslokeroon, jos sellaista löytyy.
- Poista pakkauskalvo näytönsuojasta ja kohdista se laitteen näytön kanssa. Voit myös käyttää ohjaustarroja auttamaan kohdistusprosessia kiinnittämällä niitä suojusten ylä- ja alareunaan.
- Aseta suojus varovasti näytölle ja anna sen tarttua. Voit säätää sitä nostamalla varovasti näytön suojusta ja kohdistamalla sen siten, että se ei ole keskikohdan ulkopuolella.
- Käytä mikrokuituliinaa ja pyyhi näytönsuoja työntämällä tiukasti mahdolliset kuplat näytön reunaa päin.
Muovinen näytönsuoja
- Poista pakkauskalvo näytönsuojasta ja kohdista se laitteen näytön yläosan kanssa.
- Kiinnitä suojuksen yläpuoli näyttöön. Noudata tätä ottamalla mukana toimitettu vetolasta ja painamalla näytönsuojaa hitaasti alaspäin peittääksesi muun näytön. (Jos vetolastalla ei ole käytettävissä, käytä kovaa muovikorttia, joka on päällystetty mikrokuidulla).
- Työnnä mahdolliset ilmakuplat vetolastalla näytönsuojan reunaa päin.
- Poista varovasti kaikki ylimääräinen pakkauskalvo, joka saattaa olla suojuksen päällä, varmistaen, että et nosta suojusta näytöstä.
- Pyyhi näytönsuoja mikrokuituliinalla.
Mitä ottaa huomioon näytönsuojaa ostettaessa?
Sen lisäksi, että tiedät näytönsuojan tyypin ja ominaisuudet, on tärkeää tarkistaa näytönsuojan koko. iPhone 13 Pro Max näytönsuoja ei sovi parhaiten iPhone 11:lle. Samsung Galaxy s22 Ultran näytönsuoja ei ole sama kuin Galaxy S21:n.
Puhelimet ovat erikokoisia ja -muotoisia. Taitettava puhelin, kuten Galaxy Z fold 4, tarvitsee erityyppisen näytönsuojan kuin vakiomalli. Tarkista myös, kuinka näytönsuoja sopii näytöllesi. Joissakin suojissa on reunasta reunaan ulottuva viimeistely, joka antaa myös sille puhtaan raikkaan ilmeen.
Aina, kun mahdollista, suosittelemme valitsemaan älypuhelimesi vastaavan merkkisen näytönsuojan. Esimerkiksi Samsungin näytönsuoja varmistaa oikean istuvuuden ja takaa huippuluokan tuntuman Samsungin älypuhelimelle.
Kuinka saada ilmakuplat pois näytönsuojasta?

Näytönsuojainten itseasennus on yleensä yksinkertainen prosessi, joka vaatii vain paljon kärsivällisyyttä. Koska ennaltaehkäisy on parempi kuin hoito, noudata alla olevia ohjeita varmistaaksesi, ettet aiheuta ilmakuplia, kun asennat näytönsuojaa matkapuhelimeesi.
- Pese kätesi saippualla, jotta käsistäsi lika ja pöly ei pääse vaikuttamaan liimaan.
- Kohdista suojus ennen sen kiinnittämistä, jotta sitä ei tarvitse säätää myöhemmin.
- Käytä vetolastaa tai vastaavaa öljytöntä, sileäreunaista korttia työntämään kaikki ilma varovasti ulos näytönsuojan keskustasta sivuille.
- Jos ilmakuplat ovat juuttuneet sivuun, käytä ohutta muovipalaa (älä käytä sormiasi) ja nosta varovasti reunaa vapauttaaksesi ne ja kiinnitä suojus takaisin.
Tarvitsevatko Gorilla Glassilla varustetut puhelinnäytöt näytönsuojaa?
Corningin kehittämä ja valmistama Gorilla Glass on kemiallisesti vahvistettu panssarilasi, joka tarjoaa uskomattoman pudotussuojan ja naarmuuntumisenkestävyyden. Sarjan uusin tuote on suunniteltu ohueksi ja entistä kestävämmäksi.
Vaikka nämä näytöt kestävät jokapäiväistä kulumista, uuden suojakerroksen lisääminen ei ole koskaan väärä valinta. Sen lisäksi, että lisäät lasin vahvuutta, saatat haluta lisäominaisuuksia, kuten heijastamattomia näytönsuojaimia.
Kuinka poistaa näytönsuoja? Miten lasin näytönsuoja poistetaan?
Paraskin näytönsuoja on poistettava, kun se on palvellut tehtäväänsä ja pelastanut matkapuhelimesi näytön tippumisilta. Tässä ovat yleiset vaiheet liimallisen näytönsuojan poistamiseksi;
- Jos näytönsuojasi on haljennut, voit halutessasi teipata sen, jotta et vahingoita itseäsi näytönsuojaa poistettaessa.
- Käytä hiuskuivainta alimmalla lämpötasolla ja liikuta sitä edestakaisin näytön päällä liiman heikentämiseksi. Älä sijoita kuivainta liian lähelle tai yhteen paikkaan, sillä se vaurioittaa puhelimesi näyttöä. Tee tätä noin 15 sekuntia.
- Nosta varovasti näytönsuojan yhtä kulmaa hammastikulla.
- Työnnä sileä muovikortti sisään nostetun kulman alle ja ala liu’uttamaan sitä varovasti kehän ympäri, jotta reunat löystyvät. Toista vielä kerran.
- Liu’uta seuraavaksi korttia näytönsuojan leveydeltä ja ala nostaa sitä varovasti liikkuessasi yhteen suuntaan. Älä käytä liiallista painetta, sillä se voi vahingoittaa näyttöäsi.
- Kun olet poistanut sen kokonaan, pyyhi puhelimen pinta kostealla pyyhkeellä tai alkoholipyyhkeellä poistaaksesi mahdolliset liimajäämät. Pyyhi kuivaksi puhtaalla mikrokuituliinalla.
Kuinka puhdistaa näytönsuoja?
Applen näytönsuoja tai Samsungin näytönsuoja, kiiltävät suojat ovat alttiita tahroille ja sormenjäljille, jos niissä ei ole oleofobista kerrosta. Näin voit puhdistaa näytönsuojan;
- Pyyhi pinta puhtaaksi puhtaalla mikrokuituliinalla. Tämä on nopea ja tehokas tapa käsitellä pölyä tai tahroja vahingoittamatta näytönsuojaa.
- Käytä alkoholipyyhkettä tai seosta, jossa on 60% tislattua vettä ja 40% isopropyylialkoholia. Kostuta vain mikrokuituliina ja pyyhi, jotta pääset eroon kovasta liasta, joka on voinut jäädä näytönsuojaasi. Käytä kuivaa mikrokuituliinaa pinnan kuivaamiseksi.
- Käytä UV-desinfiointilamppua päästäksesi eroon haitallisista bakteereista ja viruksista. Puhelimesi altistuvat monille asioille, ja UV-desinfiointilamppu saattaa auttaa sinua parantamaan hygieniaa ja terveyttä.
Löydä hyödyllisiä tuotteita Siivous ja hygienia -valikoimastamme!
Suojattuna ja kauniina!

Hyödyllisen oppaamme avulla toivomme, että pystyit päättämään, minkä tyyppiseen näytönsuojaan investoida.. Tarvitsetpa sitten Pixel 6 Pron näytönsuojan, Huawei-näytönsuojan, iPhone SE -näytönsuojan tai Samsung S21 -näytönsuojan, laaja valikoimamme tarjoaa sinulle monia valintoja, jotka sopivat jokaiseen budjettiin ja makuun.
Tarjoamme monia hyödyllisiä ja käytännöllisiä matkapuhelimen lisävarusteita, jotka voivat parantaa älypuhelinkokemustasi. Otahan meihin yhteyttä tai keskustele saadaksesi lisätietoja siitä, kuinka voimme ohjata sinut oikeisiin tuotteisiin!